Wist u dat: een haard van Element4 het mooiste vuur op laagstand heeft?

| De energieprijzen in Europa zijn momenteel hoog. Ook wordt de buitentemperatuur langzaamaan milder. Reden genoeg om de haard af en toe op een lagere vermogensstand te zetten. Maar een lager vermogen betekent toch ook een minder fraai vlambeeld? Niet bij Element4!

Vlambeeld staat centraal in ontwikkeltraject

Bij Element4 zien we het als een uitdaging om het optimale uit onze haarden te halen. Bij de ontwikkeling van onze gashaarden staat met name het vlambeeld centraal. Dat vlambeeld moet zo écht mogelijk zijn, met mooie volle vlammen en een realistisch ‘gloeieffect’ waardoor de houtblokken echt lijken te branden.

Wij vinden dat dit óók op de lagere vermogens het geval moet zijn. Want wat heeft u aan een haard met verschillende vermogensfuncties als het bijbehorende vlambeeld op de lagere vermogens tegenvalt? Juist, helemaal niets. U heeft de haard immers niet alleen voor de warmte, maar ook voor de gezellige sfeer in uw woonruimte!

Daarom besteden in de ontwikkeling van onze haarden extra aandacht aan:

  • De uitvoering van de houtset
  • Het formaat en de uitvoering van de brander
  • De uitvoering van het branderbed (bijv. met LED)

Keer op keer zoeken we naar de optimale combinatie van deze drie, zodat er een haard ontstaat die een optimaal vlambeeld geeft, ook bij de lagere vermogenstanden. Een mooi voorbeeld van een haardenserie die dit állemaal in zich heeft is de Summum 140.

Afbeelding: Summum 140 4S

Summum 140 als treffend voorbeeld

De Summum 140 haarden beschikken over onze bekende ‘Real Flame Burner’. Deze brander beschikt over maar liefst 5 branders en is de ultieme haard als het gaat over het regelen van het vlambeeld. Met deze brander kunt u 4 verschillende standen instellen. Dit betekent dat u moeiteloos van heel weinig vuur naar heel veel vuur kunt schakelen. En het grootste voordeel: op laagstand heeft deze brander nog steeds een vol vuurbeeld, tegen een relatief laag vermogen!

Heeft u nog geen haard maar bent u enthousiast geraakt door bovenstaande? Bekijk dan hieronder de complete collectie en laat u overtuigen!

Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!
Nieuws

Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!

Recentelijk introduceerden wij onze splinternieuwe collectie bio-ethanol haarden. Bij het gebruik van deze haarden is het van groot belang om betrouwbare bio-ethanol te gebruiken. Dit is niet alleen beter voor uw haard, maar zorgt ook voor een mooier vlambeeld en schonere verbranding. Het beste kiest u voor onze eigen Element4 Bio-ethanol - vanaf nú verkrijgbaar via diverse verkoopkanalen!

Leer meer
Hoe gaat u uw huis verwarmen dit najaar?
Nieuws

Hoe gaat u uw huis verwarmen dit najaar?

Hoewel het in Nederland en de rest van Europa nog steeds tamelijk warm is, hebben we toch écht alweer de 'R' in de maand. Grote kans dat u over een paar weken niet meer zonder uw verwarming kunt. Maar hoe gaat u dit najaar uw woning verwarmen? Met een houthaard, een gashaard of met de nieuwste haarden op bio-ethanol? We laten u graag zien welke mogelijkheden Element4 u te bieden heeft en wat in úw geval de juiste keuze is!

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

@honeypot
We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube