Durf te vragen! Stel hier uw vraag:

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Een ogenblik geduld…
Stel een vraag aan Element4

Veelgestelde vragen Vind direct antwoord op uw vraag!

Algemeen (1)

Waar kan ik terecht voor een haard van Element4?

Element4 heeft dealers over de hele wereld. Op onze dealerpagina vindt u het adres bij u in de buurt!

Gashaarden (4)

Wat is een gesloten gashaard?

Een gesloten gashaard krijgt zuurstof aangevoerd via het rookkanaal. De restgassen gaan via datzelfde kanaal weer naar buiten. Er is geen zuurstof vanuit de directe omgeving nodig. Daarom zitten de vlammen van een gesloten gashaard altijd achter glas. Dat is uiteraard veiliger, maar het heeft meer voordelen. De gashaard wordt een stuk warmer dan bij een open systeem. Dit levert meer convectiewarmte, waardoor de hele kamer aangenaam warm wordt. Bovendien zorgt de dubbelwandige buis ervoor dat de koude buitenlucht alvast wordt voorverwarmd. U haalt dus meer rendement uit uw gashaard

Wat is de diepte van jullie gashaard?

De diepte van een Element4 gashaard bedraagt 28 cm. Deze zeer geringe inbouwdiepte maakt onze haarden zeer geliefd bij architecten, designliefhebbers of mensen met een kleinere woning, omdat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare ruimte.

Hebben jullie ook een kleine gashaard?

Ja, onze Cupido 50 is een zeer kleine gashaard die uitermate geschikt is voor toepassing in kleinere ruimtes.

Is het nog verstandig om een gashaard te kopen?

Het is een vraag die we tegenwoordig vaak te horen krijgen. Logisch, want veel nieuwbouwwoningen worden gasloos gebouwd en het kabinet heeft bekend gemaakt het gasgebruik de komende periode verder te willen terugdringen. In 2030 moet een kwart van de huizen van het aardgas af zijn. De aardgaslevering aan alle andere woningen zal in elk geval tot 2050 doorgaan. Dat betekent dat een groot deel van Nederland nog zo’n 30 jaar is aangewezen op gas voor het verwarmen van de woning. Gezien het feit dat een gashaard een levensduur van zo’n 20 jaar heeft, kunt u dus concluderen dat dit type haard nog steeds een slimme investering is. Tegen de tijd dat u aan een nieuwe (gas)haard toe bent, kunt u rustig de alternatieven bekijken die op dat moment worden aangeboden.


HOE WEET IK ZEKER DAT HET NOG ZO LANG DUURT?

Het is een hele klus om Nederland volledig gasvrij te krijgen. Niet alle woningen blijken geschikt voor de alternatieven van gas. Warmtepompen zijn een stuk duurder dan een cv-ketel en consumenten moeten flink betalen aan de netbeheerder om afgesloten te worden van het gasnet. Er wordt gesproken over het verwijderen van bestaande gasleidingen, maar uit diverse rapporten blijkt dat het voor bestaande bouw vaak veel te kostbaar is om het gas af te sluiten en op een andere manier te gaan verwarmen. Ook is het nog niet mogelijk om acht miljoen huizen permanent van groene stroom te voorzien en is er een personeelskrapte in de installatiebranche. Op dit moment heeft het kabinet als doelstelling om in 2050 alle huizen van het aardgas af te hebben, dit duurt dus sowieso nog 30 jaar.


BIEDEN JULLIE OOK AL ALTERNATIEVEN?

Als innovatief bedrijf kijken we niet alleen hoe we onze haarden nog gebruikersvriendelijker en efficiënter kunnen maken, maar ook hoe we alvast kunnen inspelen op de ontwikkelingen omtrent aardgas. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld het gebruik van biogas en waterstof. Ook de mogelijkheden om elektriciteit om te zetten in waterstof of methaangas zijn interessant voor ons. Daarnaast wordt hout als hernieuwbare brandstof (biomassa) veelvuldig genoemd als mogelijke oplossing. Een ding is zeker: de manieren waarop u uw woning kunt verwarmen zullen de komende periode flink toenemen en wij zullen deze ontwikkelingen op de voet blijven volgen om toekomstproof te blijven. Wist u trouwens dat onze huidige haarden al geschikt zijn voor een mogelijke transitie van ‘arm gas’ naar ‘rijk gas’ én dat ze eenvoudig om te bouwen zijn voor het gebruik van propaan en butaan? Genoeg reden om voor een gashaard van Element4 te kiezen dus!

Overtuigd dat een gashaard ook voor ú de beste keuze is? Bekijk ons volledige assortiment!

Elektrische haarden (1)

Geeft een elektrische haard ook warmte?

Jazeker, u kunt de haard zo instellen dat er 1 of 2 kW warmte wordt afgegeven. Deze aangename warmteafgifte zorgt nét voor een stukje extra beleving.

Elektrische haard Elektrische haard

Contact Adresgegevens

Element4
Adres Simon Stevinweg 6A
8013 NB Zwolle
Netherlands
Telefoonnr +31 (0)38 - 420 90 20
E-mail info@element4.nl
Openingstijden Maandag t/m vrijdag
08:30 - 17:00

Wereldwijd dealernetwerk

Vind uw dealer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube