Een gashaard en tv in dezelfde wand? Hier moet u op letten!

| U ziet het al helemaal voor u: genieten van een sfeervol vlambeeld met heerlijke warmte én tegelijkertijd wegdromen bij uw favoriete serie. Een tv en gashaard in dezelfde wand vormen in dat geval een droomcombinatie. Maar wat zijn aandachtspunten bij de installatie van een tv en gashaard in dezelfde wand? Wij geven u 4 must-knows!

(Credits: Warmtestore Kampen - Element 4 Tenore 240)

1. Plaats de TV in een nis boven de gashaard

Wilt u de tv graag boven uw gashaard installeren? Dan kunt u ervoor kiezen om de tv in een nis te plaatsen. Een nis voorkomt dat de warmte van de gashaard tegen uw televisie aankomt. Zo verlengt u de levensduur van uw apparaat én creëert u ook nog eens een bijzonder fraaie aanblik. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden voor de realisatie van een nis. Zo vindt u altijd een design dat aansluit bij uw unieke interieur. Wat dacht u bijvoorbeeld van een omlijsting met ledverlichting? Of uitsparingen voor uw favoriete decoratie-items? Dat maakt een nis niet alleen praktisch, maar ook bijzonder stijlvol!

Bij gebruik van een nis adviseren wij de volgende afstanden te hanteren:

  • Een afstand van 300mm tussen de nis en de tv.
  • Een afstand van 100mm tussen de tv en de onderzijde van de nis.

Daarnaast is het belangrijk dat de nis dusdanig diep is, dat de tv verdiept in de muur hangt. De gewenste afmetingen zijn hierbij afhankelijk van de diepte van uw beeldscherm. Door de tv verdiept in te bouwen komt de stijgende stralingswarmte zo min mogelijk in aanraking met de tv. Daarnaast is het verstandig de nis te voorzien van een schuine kant en isolatie. Zo kunt u warmteschade op alle mogelijke manieren voorkomen. Uw Element4 dealer kan hier alles over vertellen en heeft vaak de juiste mensen én middelen paraat om te zorgen voor vakkundige installatie.

2. Geen nis? Zorg dan voor de juiste afstand en de juiste haard.

Wilt u liever geen nis om de tv? Dan is het raadzaam om voor een horizontale haard te kiezen die ietwat verdiept wordt ingebouwd. Bij een verdiepte inbouw krijgt de stralingswarmte van de haard minder kans om richting de televisie te gaan. Een horizontale haard zorgt er op haar beurt voor dat u aan de bovenzijde meer ruimte over heeft om de gewenste afstand tussen de haard en de tv te kunnen hanteren. Ook in dit geval adviseren wij een minimale afstand van 300mm tussen de haard en de tv.

3. Plaats de tv naast de haard als alternatief

U kunt er ook voor kiezen de tv niet boven, maar naast de gashaard te plaatsen. Zo hoeft u zich niet druk te maken over de opstijgende stralingswarmte. Een nis of verdiepte inbouw is in dit geval ook niet nodig.

4. Elektrische haard en tv

Gaat het u voornamelijk om de sfeer en gebruikt u de haard niet als hoofdverwarming? Dan kunt u ook kiezen voor een combinatie van een elektrische haard met een tv. De nieuwste generatie elektrische haarden van Element4 zijn verrassend realistisch en doen nauwelijks onder voor een écht haardvuur. Ideaal als u niet beperkt wilt worden in uw vrijheid en alle opties wilt openhouden in uw interieur!

Hopelijk hebben we u zo verder geholpen bij uw vragen omtrent de combinatie van een tv en een gashaard (of elektrische haard). Uiteraard staat uw dichtstbijzijnde dealer graag voor u klaar om alle mogelijkheden met u te bespreken. Ondertussen alvast onze collectie bekijken? Klik dan snel op de onderstaande button en vind de haard van uw dromen!

Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

Ontdek de nieuwe KUDOS en OVATION!
Nieuws

Ontdek de nieuwe KUDOS en OVATION!

Een tijdje terug introduceerden we de Club Kudos E en de Club Ovation E. Deze elektrische vrijstaande haarden bleken een succes. Reden genoeg om ook een gas-variant van deze fraaie haarden op de markt te brengen.

Leer meer
ELEMENT4 GAAT VERHUIZEN!
Nieuws

ELEMENT4 GAAT VERHUIZEN!

Leuk nieuwtje; wij gaan verhuizen! Vanaf 1 januari 2022 zijn wij te vinden in ons prachtige nieuwe bedrijfspand aan de Simon Stevinweg in Zwolle. Met een ruime bedrijfshal, praktische logistieke mogelijkheden én zeeën van ruimte kunnen wij onze dealers en eindgebruikers voortaan nóg beter van dienst zijn.

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube