Een gashaard en tv in dezelfde wand? Hier moet u op letten!

| U ziet het al helemaal voor u: genieten van een sfeervol vlambeeld met heerlijke warmte én tegelijkertijd wegdromen bij uw favoriete serie. Een tv en gashaard in dezelfde wand vormen in dat geval een droomcombinatie. Maar wat zijn aandachtspunten bij de installatie van een tv en gashaard in dezelfde wand? Wij geven u 4 must-knows!

(Credits: Warmtestore Kampen - Element 4 Tenore 240)

1. Plaats de TV in een nis boven de gashaard

Wilt u de tv graag boven uw gashaard installeren? Dan kunt u ervoor kiezen om de tv in een nis te plaatsen. Een nis voorkomt dat de warmte van de gashaard tegen uw televisie aankomt. Zo verlengt u de levensduur van uw apparaat én creëert u ook nog eens een bijzonder fraaie aanblik. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden voor de realisatie van een nis. Zo vindt u altijd een design dat aansluit bij uw unieke interieur. Wat dacht u bijvoorbeeld van een omlijsting met ledverlichting? Of uitsparingen voor uw favoriete decoratie-items? Dat maakt een nis niet alleen praktisch, maar ook bijzonder stijlvol!

Bij gebruik van een nis adviseren wij de volgende afstanden te hanteren:

  • Een afstand van 300mm tussen de nis en de tv.
  • Een afstand van 100mm tussen de tv en de onderzijde van de nis.

Daarnaast is het belangrijk dat de nis dusdanig diep is, dat de tv verdiept in de muur hangt. De gewenste afmetingen zijn hierbij afhankelijk van de diepte van uw beeldscherm. Door de tv verdiept in te bouwen komt de stijgende stralingswarmte zo min mogelijk in aanraking met de tv. Daarnaast is het verstandig de nis te voorzien van een schuine kant en isolatie. Zo kunt u warmteschade op alle mogelijke manieren voorkomen. Uw Element4 dealer kan hier alles over vertellen en heeft vaak de juiste mensen én middelen paraat om te zorgen voor vakkundige installatie.

2. Geen nis? Zorg dan voor de juiste afstand en de juiste haard.

Wilt u liever geen nis om de tv? Dan is het raadzaam om voor een horizontale haard te kiezen die ietwat verdiept wordt ingebouwd. Bij een verdiepte inbouw krijgt de stralingswarmte van de haard minder kans om richting de televisie te gaan. Een horizontale haard zorgt er op haar beurt voor dat u aan de bovenzijde meer ruimte over heeft om de gewenste afstand tussen de haard en de tv te kunnen hanteren. Ook in dit geval adviseren wij een minimale afstand van 300mm tussen de haard en de tv.

3. Plaats de tv naast de haard als alternatief

U kunt er ook voor kiezen de tv niet boven, maar naast de gashaard te plaatsen. Zo hoeft u zich niet druk te maken over de opstijgende stralingswarmte. Een nis of verdiepte inbouw is in dit geval ook niet nodig.

4. Elektrische haard en tv

Gaat het u voornamelijk om de sfeer en gebruikt u de haard niet als hoofdverwarming? Dan kunt u ook kiezen voor een combinatie van een elektrische haard met een tv. De nieuwste generatie elektrische haarden van Element4 zijn verrassend realistisch en doen nauwelijks onder voor een écht haardvuur. Ideaal als u niet beperkt wilt worden in uw vrijheid en alle opties wilt openhouden in uw interieur!

Hopelijk hebben we u zo verder geholpen bij uw vragen omtrent de combinatie van een tv en een gashaard (of elektrische haard). Uiteraard staat uw dichtstbijzijnde dealer graag voor u klaar om alle mogelijkheden met u te bespreken. Ondertussen alvast onze collectie bekijken? Klik dan snel op de onderstaande button en vind de haard van uw dromen!

Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

​ Daar is 'ie dan: onze nieuwe elektrische tunnelhaard!
Nieuws

​ Daar is 'ie dan: onze nieuwe elektrische tunnelhaard!

Vol enthousiasme presenteren we onze nieuwste elektrische aanwinst: de prachtige Lumina 150T e. Deze stijlvolle haard beschikt over een breedte van maar liefst 150 cm, waardoor er een ruim zicht op de vlammen ontstaat. De combinatie van het rijke vlambeeld, het realistische gloeieffect in de houtblokken én de eenvoudige bedieningsmogelijkheden maken deze haard een fraaie aanwinst voor elk interieur!

Leer meer
Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!
Nieuws

Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!

Recentelijk introduceerden wij onze splinternieuwe collectie bio-ethanol haarden. Bij het gebruik van deze haarden is het van groot belang om betrouwbare bio-ethanol te gebruiken. Dit is niet alleen beter voor uw haard, maar zorgt ook voor een mooier vlambeeld en schonere verbranding. Het beste kiest u voor onze eigen Element4 Bio-ethanol - vanaf nú verkrijgbaar via diverse verkoopkanalen!

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube