EEN ELEKTRISCHE INBOUWHAARD: WAAROM ZOU U ERVOOR KIEZEN?

| Steeds meer mensen denken na over een elektrische inbouwhaard als alternatief voor een open haard of gashaard. Vooral bij nieuwbouw is deze keuze begrijpelijk: veel woningen worden immers energieneutraal en gasloos gebouwd. Maar waarom zou u nog meer voor een elektrische inbouwhaard kiezen? Wij geven 4 adviezen!

ELEKTRISCHE INBOUWHAARD: BIJVERWARMING OF HOOFDVERWARMING?

De belangrijkste vraag bij de aanschaf van een elektrische inbouwhaard is: ‘wat is uw doel met de haard?’ Wilt u de haard puur als sfeerhaard gebruiken, dan is de elektrische haard een prima keuze. Daarnaast kunt u een elektrische inbouwhaard als lichte bijverwarming gebruiken, bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming. Elke elektrische haard van Element4 is namelijk standaard uitgerust met ingebouwde verwarming van 0,75 tot 1,5 KW. Wilt u de gehele ruimte met een inbouwhaard verwarmen? Dan is een gashaard een betere keuze voor u. Dit kan ook wanneer u geen gasaansluiting in uw woning heeft, want onze gashaarden kunnen worden uitgerust met een losse fles butaan- of propaangas.

2. HOE ZIT HET MET DE RUIMTE?

Ook de inbouwmogelijkheden in uw ruimte zijn bepalend in de keuze voor een elektrische inbouwhaard. Heeft u slechts beperkte ruimte beschikbaar? Dan heeft u met een elektrische inbouwhaard vaak net iets meer mogelijkheden. Bij een elektrische haard is immers geen afvoerkanaal nodig en dat kan bij een geringe installatiediepte vaak nét het verschil maken. Mocht u nog sterk twijfelen tussen een elektrische haard of een gashaard; laat u dan vooral goed informeren door uw Element4-dealer. Onze gashaarden beschikken namelijk ook over een geringe inbouwdiepte en zijn met onze zogeheten ‘PowerFan’ makkelijk op diverse plaatsten in uw interieur te installeren. Uw Element4-dealer kan samen met u de opties doornemen en u laten zien wat de mogelijkheden in úw interieur zijn.

3. WAT VERWACHT U VAN HET VLAMBEELD?

Een andere belangrijke afweging in de keuze voor een elektrische haard is het vlambeeld dat u voor ogen heeft. Een elektrische haard maakt gebruik van diverse optische middelen waardoor het effect van echte vlammen ontstaat. De elektrische inbouwhaarden van Element4 beschikken bijvoorbeeld over Ultra HD Ledtechnologie met een realistisch effect van hete as in het branderbed. Daarnaast zijn onze haarden voorzien van speciaal anti-reflectieglas voor een extra mooi zicht. Dus wilt u uw kamer verrijken met een sfeervolle haard die tóch het gevoel geeft dat er een vuurtje knispert, zonder dat er échte vlammen in het spel zijn? Dan is de elektrische inbouwhaard een prima keuze! Bent u op zoek naar een levensecht vlambeeld met de warmte die u gewend bent van een traditioneel haardvuur? Dan kiest u bij voorkeur voor een gashaard.

4. ELEKTRISCHE INBOUWHAARD VANUIT MILIEUTECHNISCH OOGPUNT

Heeft u een energieneutrale woning of heeft u onlangs zonnepanelen op uw dak geïnstalleerd? Dan is de keuze voor een elektrische haard extra aantrekkelijk. Zo kunt u uw eigen opgewekte energie gebruiken voor het gebruik van uw inbouwhaard én bespaart u op de kosten voor gas. Juist daarom kiezen veel mensen met een nieuwe of energieneutrale woning voor een elektrische haard van Element4. Gas besparen of gasvrij wonen én efficiënt gebruikmaken van uw zonnepanelen; ideaal toch?!

Ervan overtuigd dat een elektrische haard ook voor u de juiste keuze is? Bekijk dan snel de verschillende modellen uit onze collectie:

Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

De 4 meest gestelde vragen over een gashaard buiten
Tip

De 4 meest gestelde vragen over een gashaard buiten

Denkt u er over na om een gashaard buiten te laten installeren? Goed idee! Maar tegelijkertijd roept het ook vragen op. Want: heeft u daarvoor een vaste gasaansluiting nodig of gebruikt u een losse gasfles? En misschien nog wel belangrijker: kunt u elke gashaard zomaar buiten in uw overkapping installeren of is alleen een speciale buitenhaard geschikt voor uw buitenruimte? Wij geven u antwoord op deze meest gestelde vragen!

Leer meer
Even binnenkijken: ook zij kozen voor een haard van Element4!
Tip

Even binnenkijken: ook zij kozen voor een haard van Element4!

We zagen de afgelopen tijd weer een aantal prachtige haardinstallaties van tevreden klanten voorbijkomen. Die willen we u natuurlijk niet onthouden! Een mooie manier om inspiratie op te doen voor een inbouwhaard in uw interieur. We hebben de meest opvallende installaties van de afgelopen periode op een rij gezet.

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube