​Een buitenhaard in de overkapping? Check onze 3 tips!

| U ziet het al helemaal voor u: lange dagen onder de overkapping zitten, genietend van een fijn gesprek en een goed glas wijn. Dat droombeeld blijft niet langer beperkt tot de zomerdagen; want met een buitenhaard in uw overkapping geniet u het héle jaar door van uw tuin. Benieuwd waar u bij de keuze voor een buitenhaard rekening mee moet houden? Wij geven 3 tips!

1. Kies voor een gesloten buitenhaard op gas

Woont u in een nieuwbouwwijk of grenst uw tuin rechtstreeks aan die van uw buren? Dan is een gesloten buitenhaard op gas een slimme keuze. Een houtkachel in uw overkapping kan namelijk rookoverlast veroorzaken voor uw buren. In sommige gemeenten geldt zelfs een streng anti-stook beleid. Gelukkig zit u met een gesloten gashaard altijd safe! En nog belangrijker: hij is makkelijk te bedienen en geeft net zo’n heerlijke warmte als een houtkachel. Wist u trouwens dat u uw gashaard ook kunt aansluiten op propaangas? Zo kunt u altijd gebruik maken van een gesloten gashaard, ook als uw woning geen aardgas heeft. Met behulp van een slimme aansluiting kunt u meerdere gasflessen aan elkaar koppelen zodat u altijd voldoende gas heeft. En ook belangrijk: de gasflessen zijn eenvoudig te verkrijgen bij diverse winkels en de benzinepomp.

2. Ga voor een buitenhaard inbouw-model

Buitenhaarden zijn er in vele soorten en maten: inbouw houthaarden, vrijstaande tuinhaarden van gietijzer of staal, combihaarden met barbecue of vuurkorf-functie. Het nadeel van dit soort haarden? Ze zijn vaak lastig te combineren met uw overkapping en worden bij voorkeur in de ‘open lucht’ gebruikt. Bovendien krijgt u vaak te maken met het eerder genoemde probleem van rookoverlast. Wilt u dat de haard écht onderdeel uitmaakt van de overkapping en zo min mogelijk overlast veroorzaakt? Kies dan voor een inbouwmodel van Element4. Vanuit design-oogpunt is dit altijd de beste keuze, omdat de buitenhaard op deze manier een prachtige eenheid vormt met de rest van uw overkapping.

Bekijk de onderstaande realisatie maar eens:

Copyright: De Heide Smid & TIM Exclusive Gardens uit Doetinchem.

3. Maak een combinatie van een binnen- en buitenhaard

Grenst uw overkapping direct aan de woning? Dan heeft u de mogelijkheid om niet alleen buiten maar ook bínnen van uw haard te genieten. Er zijn verschillende haarden die u als combihaard kunt toepassen; al zien we in de praktijk vooral de SKY LARGE TUNNEL-T voorbijkomen bij mensen thuis. Deze stijlvolle gashaard heeft een flinke hoogte en biedt daardoor een prachtige doorkijk vanuit de woning op de tuin en het terras. Een architectonisch hoogstandje waarmee uw huis gegarandeerd een upgrade krijgt!

Copyright: Jurrit van der Waal - The Art of Living Magazine

Enthousiast over deze ideeën en alvast onze collectie ontdekken? Klik op de oranje button en vind uw favoriete buitenhaard!


Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!
Nieuws

Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!

Recentelijk introduceerden wij onze splinternieuwe collectie bio-ethanol haarden. Bij het gebruik van deze haarden is het van groot belang om betrouwbare bio-ethanol te gebruiken. Dit is niet alleen beter voor uw haard, maar zorgt ook voor een mooier vlambeeld en schonere verbranding. Het beste kiest u voor onze eigen Element4 Bio-ethanol - vanaf nú verkrijgbaar via diverse verkoopkanalen!

Leer meer
Hoe gaat u uw huis verwarmen dit najaar?
Nieuws

Hoe gaat u uw huis verwarmen dit najaar?

Hoewel het in Nederland en de rest van Europa nog steeds tamelijk warm is, hebben we toch écht alweer de 'R' in de maand. Grote kans dat u over een paar weken niet meer zonder uw verwarming kunt. Maar hoe gaat u dit najaar uw woning verwarmen? Met een houthaard, een gashaard of met de nieuwste haarden op bio-ethanol? We laten u graag zien welke mogelijkheden Element4 u te bieden heeft en wat in úw geval de juiste keuze is!

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

@honeypot
We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube