5 redenen waarom een elektrische haard van Element4 echt iets voor u is

| Bent u op zoek naar een elektrische haard die warmte afgeeft? Dan raden wij u aan om eens te kijken naar onze collectie elektrische haarden. Een lust voor het oog, een prachtig vlambeeld én eenvoudig toe te passen in elke woonsituatie. Grote kans dat een elektrische haard ook voor u de juiste keuze is. We geven u vijf redenen waarom…

1. Elektrische haard en inbouw zijn topmatch!

De elektrische haard van Element4 leent zich perfect voor inbouw. Het is eigenlijk een haard zoals u van ons gewend bent, maar dan niet op gas, maar op stroom. Ook qua design en vlambeeld komt de elektrische haard dicht in de buurt van zijn broertjes en zusjes die op gas werken. De manier van inbouwen is nagenoeg hetzelfde, al hoeft u dit keer geen afvoerkanaal aan te leggen. Dat maakt onze elektrische haarden geschikt voor elke woonsituatie en elke ruimte. Benieuwd? Laat u inspireren door de sfeerbeelden onderaan deze pagina en zie met eigen ogen waarom een elektrische haard en inbouw zo’n goede combinatie zijn!

2. U kunt een Tv-meubel met elektrische haard nemen

Het combineren van een haard met een tv-meubel is voor veel mensen een droom. Bij een gashaard heeft u echter te maken met een aantal beperkingen. Dit geldt niet voor de elektrische haard. Een tv-meubel en elektrische haard zijn namelijk perfect met elkaar te combineren. De aansluitingen zijn vaak al aanwezig en u hoeft geen rekening te houden met de afvoer of de (geringe) warmte die van de haard afkomt.

3. Onze elektrische haard geeft warmte

Bent u op zoek naar een elektrische haard die warmte geeft? Ook dan is een haard van Element4 de juiste keuze voor u! Onze haard is namelijk uitgerust met een ingebouwde verwarming. Als vanzelfsprekend is de warmte die van de elektrische haard afkomt niet zo intensief als de warmte van een houtkachel of gashaard, maar het kan wel nét even zorgen voor extra behaaglijkheid. En is het warm genoeg in uw kamer? Dan kunt u de verwarming eenvoudig uitzetten, zo bepaalt u helemaal zelf of uw elektrische haard warmte moet geven of niet.

4. Een elektrische haard is een bewuste keuze

Een elektrische haard is voor veel mensen een bewuste keuze. Ze willen hun gasverbruik beperken of zelfs volledig gasvrij leven. Als u zonnepanelen heeft of van plan bent deze aan te schaffen, is het ook aantrekkelijk om te kiezen voor een elektrische haard. De overcapaciteit die u opbouwt met zonnecollectoren kunt u namelijk goed gebruiken voor bijverwarming met een elektrische haard. Op deze manier bespaart u ook weer op de gaskosten.

Kortom een elektrische haard is dé keuze voor u als u:

  • Gas wilt besparen of gasvrij wilt wonen
  • Efficiënt gebruik wilt maken van uw zonnepanelen
  • Op zoek bent naar een duurzaam alternatief voor een gashaard

5. Een elektrische haard heeft veel praktische voordelen

Een belangrijk voordeel van een elektrische haard is dat deze geen rookkanaal nodig heeft. Bovendien hoeft u ook geen (extra) gasleiding te installeren op de plek waar de haard moet komen. De haarden zijn eenvoudig te monteren en kosten alleen stroom. Met één druk op de knop zet u de haard aan. Een elektrische haard van Element4 wordt standaard geleverd met een verwarmfunctie van 1 of 2 kW. Dit is dus zeer geschikt als bijverwarming. Wilt u alleen een sfeerhaard? Dan kunt u de verwarming ook helemaal uitschakelen. . In de sfeerstand verbruikt dit type inbouwhaard zo’n 10 tot 60 Watt. Dit komt neer op slechts 0,03 cent per uur.

Bent u overtuigd van de voordelen van onze elektrische haarden? Bekijk al onze elektrische haarden of Vind een dealer bij u in de buurt >>

Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

De 4 meest gestelde vragen over een gashaard buiten
Tip

De 4 meest gestelde vragen over een gashaard buiten

Denkt u er over na om een gashaard buiten te laten installeren? Goed idee! Maar tegelijkertijd roept het ook vragen op. Want: heeft u daarvoor een vaste gasaansluiting nodig of gebruikt u een losse gasfles? En misschien nog wel belangrijker: kunt u elke gashaard zomaar buiten in uw overkapping installeren of is alleen een speciale buitenhaard geschikt voor uw buitenruimte? Wij geven u antwoord op deze meest gestelde vragen!

Leer meer
Even binnenkijken: ook zij kozen voor een haard van Element4!
Tip

Even binnenkijken: ook zij kozen voor een haard van Element4!

We zagen de afgelopen tijd weer een aantal prachtige haardinstallaties van tevreden klanten voorbijkomen. Die willen we u natuurlijk niet onthouden! Een mooie manier om inspiratie op te doen voor een inbouwhaard in uw interieur. We hebben de meest opvallende installaties van de afgelopen periode op een rij gezet.

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube