3 tips bij de aanschaf van een buitenhaard

| Is uw tuin al summerproof? Met mooi weer op komst gaan veel mensen aan de slag in hun tuin. Wilt u straks tot in de late uurtjes buiten genieten? Dan biedt een gerieflijke buitenhaard uitkomst. Maar waar moet u op letten als u een buitenhaard aanschaft? Wij geven u graag drie handige tips!


Tip 1: Kies een buitenhaard die bij u past

Gaat u een buitenhaard aanschaffen? Dan kunt u onder andere kiezen voor een hout gestookte haard of een gashaard. Beide haarden hebben verschillende kenmerken en eigenschappen. Een op hout gestookte buitenhaard geeft enerzijds het ouderwetse gevoel van ‘een vuurtje stoken’, maar anderzijds vergt het regelen van het vuur ook meer tijd en aandacht. Bent u op zoek naar gebruiksgemak én een stijlvol design? Dan is een buitenhaard op gas een betere optie voor u. Een buitenhaard op gas heeft de volgende voordelen:


  • Geen last van rook
  • Makkelijk te installeren (ook onder een overkapping)
  • Makkelijk en snel te bedienen
  • Verrassend realistisch vuur

Tip 2: Kies een haard die past bij uw tuin

Heeft u een royale tuin met verschillende zitgelegenheden? Of heeft u juist een wat kleinere buitenruimte? Hoe uw tuin er ook uitziet: er is altijd wel een buitenhaard die erbij past. Het voordeel van een buitenhaard op gas is dat u optimaal gebruiksgemak kunt combineren met een design dat perfect aansluit bij úw tuin of terras. De inbouw buitenhaarden van Element4 zijn door middel van diverse opties helemaal aan te passen aan de stijl van uw tuin of terras. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende achterwanden en branderbedden. Zo vormt de buitenhaard echt een verlengstuk van uw tuin!

Tip 3: Denk goed na over de plek waar u de buitenhaard installeert

Als u uw favoriete buitenhaard gekozen heeft dient zich de volgende vraag aan: op welke plek gaat u de haard installeren? Wilt u dat de haard een prominente plek inneemt in uw tuin of wilt u juist zoveel mogelijk ruimte vrijhouden? Met een inbouw buitenhaard kunt u veel kanten op. Dankzij de minimale inbouwdiepte van een Element4 gashaard kunt u deze op bijna iedere plek in uw tuin installeren. Woont u in een omgeving met veel bebouwing? Geen probleem; een buitenhaard op gas geeft geen rookoverlast. Zo kunt u tot in de late uurtjes zorgeloos genieten van een sfeervol en gerieflijk vuur!

Nieuwsgierig geworden naar onze buitenhaarden? U vindt ze in onze collectie!

Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

De 4 meest gestelde vragen over een gashaard buiten
Tip

De 4 meest gestelde vragen over een gashaard buiten

Denkt u er over na om een gashaard buiten te laten installeren? Goed idee! Maar tegelijkertijd roept het ook vragen op. Want: heeft u daarvoor een vaste gasaansluiting nodig of gebruikt u een losse gasfles? En misschien nog wel belangrijker: kunt u elke gashaard zomaar buiten in uw overkapping installeren of is alleen een speciale buitenhaard geschikt voor uw buitenruimte? Wij geven u antwoord op deze meest gestelde vragen!

Leer meer
Even binnenkijken: ook zij kozen voor een haard van Element4!
Tip

Even binnenkijken: ook zij kozen voor een haard van Element4!

We zagen de afgelopen tijd weer een aantal prachtige haardinstallaties van tevreden klanten voorbijkomen. Die willen we u natuurlijk niet onthouden! Een mooie manier om inspiratie op te doen voor een inbouwhaard in uw interieur. We hebben de meest opvallende installaties van de afgelopen periode op een rij gezet.

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube