3 tips bij de aanschaf van een buitenhaard

| Is uw tuin al summerproof? Met mooi weer op komst gaan veel mensen aan de slag in hun tuin. Wilt u straks tot in de late uurtjes buiten genieten? Dan biedt een gerieflijke buitenhaard uitkomst. Maar waar moet u op letten als u een buitenhaard aanschaft? Wij geven u graag drie handige tips!


Tip 1: Kies een buitenhaard die bij u past

Gaat u een buitenhaard aanschaffen? Dan kunt u onder andere kiezen voor een hout gestookte haard of een gashaard. Beide haarden hebben verschillende kenmerken en eigenschappen. Een op hout gestookte buitenhaard geeft enerzijds het ouderwetse gevoel van ‘een vuurtje stoken’, maar anderzijds vergt het regelen van het vuur ook meer tijd en aandacht. Bent u op zoek naar gebruiksgemak én een stijlvol design? Dan is een buitenhaard op gas een betere optie voor u. Een buitenhaard op gas heeft de volgende voordelen:


  • Geen last van rook
  • Makkelijk te installeren (ook onder een overkapping)
  • Makkelijk en snel te bedienen
  • Verrassend realistisch vuur

Tip 2: Kies een haard die past bij uw tuin

Heeft u een royale tuin met verschillende zitgelegenheden? Of heeft u juist een wat kleinere buitenruimte? Hoe uw tuin er ook uitziet: er is altijd wel een buitenhaard die erbij past. Het voordeel van een buitenhaard op gas is dat u optimaal gebruiksgemak kunt combineren met een design dat perfect aansluit bij úw tuin of terras. De inbouw buitenhaarden van Element4 zijn door middel van diverse opties helemaal aan te passen aan de stijl van uw tuin of terras. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende achterwanden en branderbedden. Zo vormt de buitenhaard echt een verlengstuk van uw tuin!

Tip 3: Denk goed na over de plek waar u de buitenhaard installeert

Als u uw favoriete buitenhaard gekozen heeft dient zich de volgende vraag aan: op welke plek gaat u de haard installeren? Wilt u dat de haard een prominente plek inneemt in uw tuin of wilt u juist zoveel mogelijk ruimte vrijhouden? Met een inbouw buitenhaard kunt u veel kanten op. Dankzij de minimale inbouwdiepte van een Element4 gashaard kunt u deze op bijna iedere plek in uw tuin installeren. Woont u in een omgeving met veel bebouwing? Geen probleem; een buitenhaard op gas geeft geen rookoverlast. Zo kunt u tot in de late uurtjes zorgeloos genieten van een sfeervol en gerieflijk vuur!

Nieuwsgierig geworden naar onze buitenhaarden? U vindt ze in onze collectie!

Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!
Nieuws

Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!

Recentelijk introduceerden wij onze splinternieuwe collectie bio-ethanol haarden. Bij het gebruik van deze haarden is het van groot belang om betrouwbare bio-ethanol te gebruiken. Dit is niet alleen beter voor uw haard, maar zorgt ook voor een mooier vlambeeld en schonere verbranding. Het beste kiest u voor onze eigen Element4 Bio-ethanol - vanaf nú verkrijgbaar via diverse verkoopkanalen!

Leer meer
Hoe gaat u uw huis verwarmen dit najaar?
Nieuws

Hoe gaat u uw huis verwarmen dit najaar?

Hoewel het in Nederland en de rest van Europa nog steeds tamelijk warm is, hebben we toch écht alweer de 'R' in de maand. Grote kans dat u over een paar weken niet meer zonder uw verwarming kunt. Maar hoe gaat u dit najaar uw woning verwarmen? Met een houthaard, een gashaard of met de nieuwste haarden op bio-ethanol? We laten u graag zien welke mogelijkheden Element4 u te bieden heeft en wat in úw geval de juiste keuze is!

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

@honeypot
We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube