Hoe gaat u uw huis verwarmen dit najaar?

| Hoewel het in Nederland en de rest van Europa nog steeds tamelijk warm is, hebben we toch écht alweer de 'R' in de maand. Grote kans dat u over een paar weken niet meer zonder uw verwarming kunt. Maar hoe gaat u dit najaar uw woning verwarmen? Met een houthaard, een gashaard of met de nieuwste haarden op bio-ethanol? We laten u graag zien welke mogelijkheden Element4 u te bieden heeft en wat in úw geval de juiste keuze is!

1. De vertrouwde gashaard

Zegt u Element4 dan zegt u 'gashaarden'. We zijn er groot mee geworden en deze haard bepaalt nog steeds een groot deel van ons assortiment. Het grote voordeel van een gesloten gashaard: u geniet van hetzelfde vuurbeeld als een houthaard én u bent tegelijkertijd verzekerd van optimaal gebruiksgemak. U hoeft niet na te denken over de houtvoorraad, of het vuur wel de juiste temperatuur heeft en of u geen overlast veroorzaakt in de buurt; integendeel: met een gesloten gashaard geniet u van slechts 1 druk op de knop van een schitterend haardvuur zo lang u dat wilt! Bovendien is de verbranding uiterst schoon en de warmteafgifte zeer behaaglijk.

Een ander belangrijk voordeel: met een gashaard kunt u de ruimte ‘lokaal' verwarmen. Zo geniet u van een comfortabele warmte én bespaart u op uw energiekosten. U gebruikt de haard immers alleen in de ruimte waar u zich (het vaakst) bevindt. Een voorbeeld: u verwarmt uw huis met behulp van de warmtepomp. Deze geeft een constante stralingswarmte van zo’n 20 graden. Na een winterse wandeling wilt u graag even opwarmen voor de haard. Dát is het moment waarop u gebruik maakt van uw lokale gashaard. Zo kunt u het weer lekker warm krijgen, zonder dat u het hele huis extra hoeft te verwarmen.

> Belangrijk: u moet natuurlijk wel een gasaansluiting hebben óf de haard laten uitrusten met een aansluiting voor propaangas. Op de laatstgenoemde manier kunt u ook in een gasloze woning van een gashaard genieten.


2. De elektrische haard

Heeft u een gasloze woning, wilt u optimaal gebruik maken van uw zelf-opgewekte energie of wilt u de haard vooral als bijverwarming gebruiken? Bijvoorbeeld in combinatie met uw vloerverwarming of centrale verwarming? Dan is een elektrische haard de perfecte keuze voor u. Onze unieke collectie elektrische haarden onderscheidt zich door een stijlvol design en een realistisch vuur.

Elke elektrische haard van ons beschikt over:


  • een ingebouwde verwarming
  • uitgebreide inbouwmogelijkheden
  • een bijna onzichtbare glasplaat.

In combinatie met de laatste ledtechnologie én bediening via smartphone of tablet zijn onze elektrische haarden een absolute innovatie. En een belangrijk praktisch voordeel: onze elektrische haarden kunt u óveral in uw woning toepassen omdat u geen afvoer hoeft te plaatsen. Dat maakt de inbouwmogelijkheden eindeloos!


3. De haard op bio-ethanol

Nieuw in ons assortiment en zéker het aanbevelen waard zijn onze bio-ethanol haarden. Deze haarden bieden het prachtige vuurbeeld waar de Element4 haarden bekend om staan en zijn uitgerust met een speciaal systeem waarmee u eenvoudig zelf bio-ethanol kunt bijvullen. Dit systeem is uiterst veilig en makkelijk in gebruik en is nét iets eenvoudiger te hanteren dan bijv. losse flessen propaangas. Onze bio-ethanol haard is dus met name een slimme keuze als uw woning niet over een vaste gasaansluiting beschikt, maar u wél wilt genieten van realistische vlammen en optimaal gebruiksgemak.


Ook voor deze haard geldt dat hij uitermate geschikt is voor het lokaal verwarmen van een ruimte. Dat maakt de bio-ethanol haard ook dé perfecte bijverwarming in een huis met vloerverwaming of centrale verwarming. Wist u trouwens dat de bio-ethanol haard ook heel geschikt is voor toepassingen in uw tuin of patio? Dat maakt deze haard ook een slimme keuze als u de buitenomgeving van extra warmte en sfeer wilt voorzien.


Toch liever een houthaard?

Bent u nog niet overtuigd van alle eigentijdse alternatieven en blijft u liever bij de traditionele houthaard? Dan verwijzen wij u graag naar onze partner ‘Rüegg'. Dit Zwitserse bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gesloten houthaarden en biedt een prachtig assortiment houthaarden voor diverse inbouwsituaties en interieurs. Element4 is al jarenlang trotste partner van Rüegg en exclusief distributeur van Rüegg in Nederland. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de Rüegg website.


Benieuwd naar ons haarden-assortiment? Klik op de onderstaande button en vind de haard die bij ú past!


Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

Twee nieuwe modellen met extra functies!
Nieuws

Twee nieuwe modellen met extra functies!

We hebben goed nieuws: onze populaire inzethaard Elite 60 I e heeft twee nieuwe broertjes gekregen, en ze zijn beter dan ooit!

Leer meer
De Ovation Bio: klein, fijn én duurzaam!
Nieuws

De Ovation Bio: klein, fijn én duurzaam!

Op zoek naar een sfeervolle losstaande haard met een duurzaam karakter? Dan is de Ovation Bio dé haard voor u. De bio-variant van deze fraaie haard is onlangs toegevoegd aan onze collectie en nú al ongekend populair onder haardenliefhebbers. Lees snel verder en ontdek alles over deze bijzondere vrijstaande haard!

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube