4x waarom een elektrische haard dé nieuwe trend is!

| Steeds meer consumenten kiezen voor een elektrische haard. Dat is makkelijk te verklaren als we kijken naar de huidige ontwikkelingen omtrent de gasprijzen. Maar de trend is stiekem al wat langer gaande. Wat zijn de redenen om voor dit type haard te kiezen? Wij zetten de vier belangrijkste op een rijtje...

1.Ideaal als u gasloos wilt leven

Of u nu gaat nieuwbouwen of onlangs heeft geïnvesteerd in het verduurzamen van uw woning; een elektrische haard is de perfecte keuze als u een gasloze woning heeft. Beschikt uw woning ook over zonnepanelen? Dan kunt u de haard zelfs laten draaien op uw zelf-opgewekte energie. Voor veel mensen is dat misschien wel de belangrijkste reden om voor een elektrische haard in hun woning te kiezen.

2.Fijne sfeermaker in uw woonkamer

Een gasloze woning vraagt natuurlijk niet per definitie om een elektrische haard. U kunt uw woonkamer immers ook verwarmen met een elektrische radiator of elektrische vloerverwarming. Toch voelt dit vaak als een gemis, want stiekem vinden we het allemaal fijn om even voor de haard te staan of gezellig naar het haardvuur te kijken. Dat is precies de reden waarom veel mensen voor een elektrische haard kiezen: wél de sfeer en de warmtebron om even lekker voor te kruipen, maar niet de bekende nadelen van een houthaard of gashaard (denk aan fijnstof of gasverbruik).

3.Makkelijk ‘vrijstaand’ te gebruiken

Een ander belangrijk voordeel van een elektrische haard is het feit dat u hem moeiteloos ‘vrijstaand’ kunt toepassen. Bij Element4 hebben we verschillende vrijstaande elektrische haarden in ons assortiment die u kunt verplaatsen naar elke ruimte die u maar wilt. Handig als u ’s middags in de eetkamer wilt verblijven en ’s avonds van een serie wilt genieten in de woonkamer. Zo kunt u zelfs besparen in uw verbruik omdat u telkens alleen de kamer verwarmt waar u op dat moment verblijft.

4.Tegenwoordig ook 3-zijdig of als roomdivider verkrijgbaar

De populariteit van de elektrische haard is de afgelopen tijd nog verder toegenomen omdat hij in veel meer varianten verkrijgbaar is dan voorheen. U hoeft dus niet langer voor een gashaard te kiezen als u op zoek bent naar een 3-zijdige haard of roomdivider, want tegenwoordig zijn er ook diverse elektrische haarden verkrijgbaar in deze uitvoeringen. Door deze toegenomen keuzemogelijkheden wordt de elektrische haard steeds gewilder onder architecten, interieurbouwers en designers - ze kunnen namelijk op verschillende stijlvolle manieren worden toegepast in het interieur. Neem bijvoorbeeld onze Elite 125 e:


Twijfelt u toch nog over een gashaard?

Blijft u ondanks de populariteit van een elektrische haard toch nog twijfelen over de vraag wat voor u de beste optie is? Besef u dan dat een gashaard óók een slimme en weloverwogen keuze kan zijn, met name wanneer uw woning (nog) niet over zonnepanelen beschikt.

Wist u bijvoorbeeld dat een gashaard een rendement van 85% tot 95% heeft? Dat wil zeggen dat 85% tot 95% van de opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de ruimte waarin de haard staat te verwarmen. Het gas dát hij verbruikt, verbruikt hij dus heel efficiënt! Bovendien heeft u zelf de controle over het vermogen waarop u de haard laat branden. – Als sfeervolle bijverwarming op laag vermogen bijvoorbeeld.

Ook kunt u ervoor kiezen om alleen de ruimte te benutten waar de gashaard zich bevindt. U verwarmt dan ter plaatse en kunt daarmee op energie besparen in de ruimtes die u niet gebruikt. Kijk dus vooral naar het gebruiksdoel, uw type woning en de manier waarop u wilt verwarmen; op basis daarvan kunt u het best bepalen of u kiest voor elektrisch verwarmen of verwarmen met een gashaard.

Wilt u alvast de verschillende mogelijkheden van elektrisch verwarmen ontdekken? Klik dan op onderstaande button voor onze complete collectie elektrische haarden!


Nieuws & tips Laat u informeren en inspireren!

​ Daar is 'ie dan: onze nieuwe elektrische tunnelhaard!
Nieuws

​ Daar is 'ie dan: onze nieuwe elektrische tunnelhaard!

Vol enthousiasme presenteren we onze nieuwste elektrische aanwinst: de prachtige Lumina 150T e. Deze stijlvolle haard beschikt over een breedte van maar liefst 150 cm, waardoor er een ruim zicht op de vlammen ontstaat. De combinatie van het rijke vlambeeld, het realistische gloeieffect in de houtblokken én de eenvoudige bedieningsmogelijkheden maken deze haard een fraaie aanwinst voor elk interieur!

Leer meer
Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!
Nieuws

Element4 Bio-ethanol vanaf nú leverbaar!

Recentelijk introduceerden wij onze splinternieuwe collectie bio-ethanol haarden. Bij het gebruik van deze haarden is het van groot belang om betrouwbare bio-ethanol te gebruiken. Dit is niet alleen beter voor uw haard, maar zorgt ook voor een mooier vlambeeld en schonere verbranding. Het beste kiest u voor onze eigen Element4 Bio-ethanol - vanaf nú verkrijgbaar via diverse verkoopkanalen!

Leer meer
De haard die matcht met uw DNA!

Gratis tips & kortingsacties

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
* Verplicht Een ogenblik geduld…
Collectie Welke haard past bij u?
Vind uw dealer
Wereldwijd dealernetwerk
Vind uw dealer
arrow-right facebook flame haard instagram linkedin pinterest plus power search tap twitter youtube