Kona Grill kiest voor Tenore 240 gashaard van Element4

Geplaatst op 12 januari 2017 door

Onze Noord-Amerikaanse distributeur 'European Home' leverde onlangs onze stijlvolle Element4 Tenore 240 gashaard aan Kona Grill in Los Angeles. Sky Adler, Senior Director of Architecture and Design voor Kona Gril, koos bewust voor de Tenore 240 gashaard vanwege "de mogelijkheid om twee totaal verschillende sferen te creëren aan beide zijden van een ruimte". European Home interviewde hem over zijn ontwerp en de keuzes die hij daarin maakte...

 

Verstand van design

Sky Adler is de Senior Director of Architecture and Design voor Kona Grill, een fine dining restaurant dat gespecialiseerd is in sushi en een scala aan handgemaakte cocktails. Sky ademt design, wonend en werkend in LA en heeft meer dan 10 jaar in de filmindustrie gewerkt als productiedesigner. De interviewer van European Home beschrijft zijn binnekomst in de nieuwe Kona Grill in Minnetonka dan ook als een 'theatrale ervaring'. Hij schrijft: "Een gigantische blauwe bubbel LED muur komt me tegemoet nadat ik via de rode loper binnen ben gekomen. Achter de bar is de sushi-chef snijden sashimi aan het snijden op het verlichte podium. Tenslotte vind ik om de hoek de Element4 240 cm brede doorkijk gashaard die drama en warmte brengt aan de hele setting."

Gewaagd lichtplan

De interviewer van European Home vervolgt: "Licht en kleur lijken erg verbonden in deze ruimte. Er zijn veel verschillende lichtbronnen, het aquarium, de LED wall, de open haard, en ik heb nog niet eens over de kroonluchters aan het plafond." Als de interviewer aan designer Sky Adler vraagt hoe hij op het lichtontwerp voor deze ruimte is gekomen krijgt hij een helder antwoord. Sky: "Ik geloof dat verlichting essentieel is binnen elke ruimte. Ik heb me tijdens mijn studie een jaar lang enkel op verlichting gericht om beter te begrijpen hoe het werkt. Mijn keuze voor blauwe verlichting was een enorme gok, want het is algemeen bekend dat de kleur blauw eigenlijk een eetlustremmer is (lacht), maar ik denk dat het is vrij uniek voor een restaurant. Soms moet je de standaard doorbreken."
 

Tenore 240 als sfeermaker

En waarom koos Sky Adler juist voor de Tenore 240 van Element4 - een dubbelzijdige, doorkijkhaard voor deze ruimte? Sky: "Zoals ik al zei: ik wil verschillende ervaringen creëren binnen dezelfde ruimte met behoud van de connectiviteit en energie. De dubbelzijdige open haard zorgt voor meer openheid en geeft de mogelijkheid om twee totaal verschillende sferen te creëren aan beide zijden. Zo kun je het terras en de eetzaal scheiden, maar nog steeds beide kanten zien."

Wilt u net zo'n mooie gashaard als Kona Grill? Maak hier kennis met de Tenore 240 dubbelzijdige gashaard!

 

« Naar overzicht
Klantenservice: +31 (0)38 420 90 20