Inruilactie haarden

Geplaatst op 19 maart 2018 door

Profiteer van de korting op je nieuwe haard en draag meteen bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot.Tot 30 juni 2018 kun je gebruik maken van de inruilactie, waarbij je oude haard (15 jaar of ouder) geld waard is. Bij de aanschaf en gecertificeerde installatie van een hoogwaardige hout of gas gestookte haard of kachel ontvang je een inruilpremie tot wel € 350,-.

Waarom deze inruilactie?
Het doel van deze inruilactie is om energie te besparen en vooral de CO2-uitstoot en de emissie van fijnstof terug te dringen. De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven meer door warmte uit hernieuwbare energiebronnen worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

Verouderde haarden
Oude haarden zijn niet efficiënt en slecht voor het milieu door de uitstoot en veel rookontwikkeling. Moderne haarden verbranden hout op een veel hogere temperatuur en het hout verbrandt volledig, waardoor deze geen slechte invloed hebben op het milieu. Bij goed stookgedrag rookt de schoorsteen dan ook nauwelijks. Door een oude openhaard te vervangen kan het rendement gaan van 10% naar minimaal 75% en de uitstoot van fijn stof verlaagd worden met wel 97%.

Welke haarden komen in aanmerking?
De nieuwe haarden en kachels die voor de inruilactie in aanmerking komen moeten een bepaalde minimum energie label classificatie hebben. Voor houthaarden of -kachels is dit een energielabel A of hoger. Voor gas geldt een energielabel D of hoger. De energie-efficiëntieklassen worden getoond bij de haarden in de showrooms en op de website. Zo kun je eenvoudig de efficiëntere toestellen herkennen.

Uitsluitend DE erkende bedrijven kunnen de inruilpremie aanbieden.
De inruilpremie wordt alleen verstrekt voor haarden en kachels die zijn geselecteerd voor de inruilactie.
De premie wordt alleen gegeven indien de haard ook door de DE gecertificeerde installateur wordt geïnstalleerd. Op losse verkoop van haarden kan dus geen premie worden verstrekt.
De premie geldt voor open haarden (ongeacht leeftijd) en voor alle oude houthaarden en houtkachels van minimaal 15 jaar oud. De oude haard dient nog aangesloten in de woning opgesteld te staan als deze vervangen gaat worden. De DE gecertificeerde installateur dient dit te controleren.
De oude haard mag ingeruild worden tegen een nieuwe houthaard of houtkachel met ECO label A of hoger, of een gashaard of gaskachel met ECO label D of hoger.
De actie loopt van 1 januari tot 30 juni 2018. De datum van de koopovereenkomst moet binnen deze termijn liggen.

« Naar overzicht
Klantenservice: +31 (0)38 420 90 20