Domotica in huis

Geplaatst op 1 juni 2017 door

Domotica in huis
Ontdek wat Element4 er mee doet…

Domotica in huis is een belangrijke ontwikkeling binnen de wereld van lifestyle & wonen. Steeds meer functies in huis zijn bedienbaar met uw smartphone of tablet. Maar wat houdt domotica in huis precies in, wat kunt u er allemaal mee en wat doet Element4 met deze nieuwe trend?

Wat is domotica?

Domotica wordt ook wel huisautomatisering, of home automation genoemd. De term komt oorspronkelijk uit het latijn, waarbij het eerste deel staat voor domus (huis) en het laatste deel voor informatica, telematica en robotica.  Het woord betekent dus letterlijk ‘het automatiseren van processen in huis’. Domotica wordt niet alleen toegepast in particuliere woningen, maar ook in bedrijfspanden, kantoren en zorginstelllingen. Met domotica in huis wordt het dagelijkse leven nét even makkelijker.

Wat kan ik met domotica in huis?
Met domotica in huis kunt u diverse apparaten en onderdelen in uw woning of bedrijfspand aansturen. Daarbij kunt u denken aan:

  • Verlichting
  • Gordijnen
  • Rolluiken
  • Vijverpomp
  • Garagedeur
  • Verwarming

U kunt bijvoorbeeld automatisch de verlichting inschakelen wanneer u een ruimte binnenkomt of op afstand de gordijnen sluiten als het donker wordt. Dit soort features zijn makkelijk, maar ook energiebesparend. In de meeste gevallen wordt domotica in huis gebruikt in combinatie met de smartphone. Met behulp van speciale apps voor iOS en Android worden de bedieningsmogelijkheden steeds uitgebreider en gebruiksvriendelijker.

Domotica in huis & Element4

Domotica in huis kan ook gebruikt worden voor de verwarming. Normaliter zijn het voornamelijk Cv-systemen die aanstuurbaar zijn met domotica. Het is echter ook al mogelijk om je gashaard van Element4 te bedienen met je domotica in huis. Met domotica heb je de mogelijkheid om je gashaard aan en uit te zetten of hoger en lager te zetten en de dubbele brander te bedienen.  De installatie is eenvoudig: u sluit een Element4 domotica kabel aan op de ontvanger van uw gashaard en verbindt deze dan weer met uw domotica systeem

Interesse in de domotica-oplossing van Element4? Vraag alvast meer informatie aan!

« Naar overzicht
Klantenservice: +31 (0)38 420 90 20